Olemme sitä mieltä, että jokaisen koiran tulisi osata luoksetulo, hihnakäytös, luopuminen ja rauhoittuminen. Näiden kanssa koiran arki sujuu jo erinomaisesti.

Koiran omistajalla on tärkeä rooli koiran elossa ja omistaja onkin aina vastuussa koirastaan ja sen tekemisistä. Näin ollen on todella tärkeää, että koira pärjää hyvin elämän normaaleissa tilanteissa, esimerkiksi ohitustilanteissa ja koira pystyy rauhoittumaan myös oudossa paikassa. Stressaavien tilanteiden hallinta on todella tärkeää, esimerkiksi eläinlääkärikäynnit ja julkinen liikenne voivat olla koiralle hämmentäviä ja jännittäviäkin paikkoja. Hyvän koiranomistajan ei tulisi inhimillistää koiraansa liikaa, vaan hän antaa koiralleen mahdollisuuden koiramaisen elämän.

Koiran arkitaitoja, mm. rauhoittumista, luoksetuloa ja hihnakäytöstä on kaikista tehokkainta treenata kursseilla, joissa harjoitteet suunnitellaan koiralähtöisesti, koiran tason ja kyvyn mukaan. Järjestämme Koiramolla Arkitaidot-kursseja aikuisille koirille. Koira oppii näissä tilanteissa erinomaisesti myös sosiaalisia taitoja, kun kurssitunneilla on oman kotiväen lisäksi muita koiria ja ihmisiä. Kurssilla opetellaan ja opitaan oman koiran käsittelyä, oman koiran elekielen tunnistamista, koiran stressin vähentämistä arjessa, monia peruskäskyjä sekä kuinka ongelmatilanteita vältetään ja tietenkin niiden korjaamista. Tavoitteena onkin stressittömämpi arki niin koiralle kuin omistajalle.

Arkitaidot-kurssilla saat erinomaisen pohjan koirasi kanssa työskentelyyn omassa arjessa sekä selkeät ohjeet taitojen hiomiseen kotona. Jokainen koira on yksilö, ja näin ollen lähestymistapa, joka sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. Tämä otetaan Koiramolla huomioon jokaisessa harjoitustilanteessa.

Muistathan myös, että koira oppii jatkuvasti, vaikka sitä ei erikseen treenaisi. Koira käsittelee jatkuvasti informaatiota, jota se saa ympäristöstään ja hyödyntää oppimaansa joka hetki.

Kurssien lisäksi tarjoamme mahdollisuuden myös yksityistunteihin kaikenikäisille koirille. Kysythän yksityistunneista tarkemmin puhelimitse 0401207116 tai sähköpostilla moikka@koiramo.fi