Koiramon ajankohtaiset vinkit talviseen turkinhoitoon. Talvi asettaa koirien turkinhoitoon muutamia seikkoja, jotka kannattaa huomioida. tarkoin.

Talvella erityistä huomiota kaipaavat koiran tassut. Säänvaihtelut, loska, lumi ja pakkanen sekä ulkoiset uhat kuten hiekoitussepeli sekä tiesuola aiheuttavat rasitusta tassuille. Etenkin lumisilla keleillä on hyvä pitää tassukarvat siistinä, näin anturoiden väliin ei pääse ulkoillessa kertymään ikäviä, hankaavia lumipaakkuja.

Myös koiran anturat ja niiden kunto ansaitsevat tarkkaavaista huomioita osakseen talven mittaan. Kuivat anturat kärsivät herkemmin esimerkiksi karkealla soralla käveltäessä kuin hyvin kosteutetut, joustavat anturat. Mikäli anturoissa näkyy kuivuutta, halkeilua tai muuta niiden kuntoon vaikuttavaa muutosta, kannattaa pohtia lisäravinteiden käyttöä ihon ja anturoiden hyvinvoinnin tueksi. Sisäisesti käytettynä esimerkiksi omega3-lisä voi auttaa anturoita kestämään rasitusta paremmin, ja ulkoisesti käytettynä tassuvahat ovat mainio keino suojaamaan tassuja talven tuiskuissa.

Talven aikana sisätilojen lämmitys ja kuiva huoneilma voi myös kuivattaa monien koirien ihoa. Koira voi alkaa rapsutella ja hilseillä normaalia enemmän. Turkin tehokas pesu koiran turkille ja erityisesti sen iholle sopivilla pesuaineilla auttaa usein kutinaan ja hilseilyyn. Myös irtoavan pohjavillan poisto helpottaa kutina- ja hilseilyoireita. Vaihtumassa oleva pohjavilla voi toisinaan jäädä päällikarvaan kiinni ja aiheuttaa näin itsessäänkin kutinaa koiran iholla. Pohjavillanpoistoon on saatavilla myös ammattiapua, mikäli haluat säästää itsesi (ja kotisi) karvahyökkäykseltä.

On tärkeää huolehtia turkin kunnosta myös talvisaikaan, sillä takkuinen tai huonossa kunnossa oleva turkki ei suojaa koiraa talven säiltä tai eristä sääoloilta oikealla tavalla. Kuohkea ja hyvin hoidettu turkki eristää lämpöä paremmin kuin se huonossa kunnossa oleva turkki. Kun Suomen talvessa kelit vaihtelevat vesisateesta, kurakeleistä, lumisateeseen ja koviin pakkasiin, on hoidettu turkki myös oiva ase kelivaihteluja vastaan. Kunnollisesti puhdistettu ja pesty turkki sekä vielä huolellisesti hoitoaineella hoidettu turkki hylkii sekä likaa että lunta paremmin.

Mikäli kaipaat apua talvikelpoisen kuontalon fiksaamiseen koirallesi, Koiramon trimmaamo auttaa. Koirallesi voidaan toteuttaa esimerkiksi pelkkä tassukyyri, jolla saadaan tassut kestävään talvikuntoon, voidaan suorittaa täydellinen pesu- ja turkinhoito kuraa ja lunta vastaan tai tokihan onnistuu myös kokonaisvaltainen turkin kuosiin muotoilu. Tutkaile sopiva aikasi täältä. Koiramon puoti tarjoaa myös avun talven rasittaman kehon huoltamiseen niin sisäisesti nautittavien lisäravinteiden muodossa kuin ulkoisesti hemmottelevien ihanien luomutassuvahojen. Tervetuloa ostoksille osoitteeseen Vasarakatu 19.