Kun Koiramon taustajoukoissa häärii muuan eläinlääkäri-Teppo, on taattua, että juttua piisaa. Tepolla on tunnetusti terävä kynä ja ammattilaisen asenne. Tällaisia ajatuksia kirjaili Teppo Koiramon koirapesusta, liekö nimet muutettu 😄

“Minä taas eilen vatsa kippuralla nauroin, kun naapurin Teukan kanssa juttelin, oli saanut emännältä huutia. Teukka oli päästänyt niiden noutajan, Viken, pihalle. Jumalattoman tyhmä koira on se. Meni minun laskiojaan pyörimään. Teukka ihmetteli, että miten voi oja haista niin pahalle. Minun oja, ei kuulu sille. Arvatkaapa, mitä teki Teukka. No päästi pösilö koiran sisälle. Ne on sillälailla kummia, että ne pitää koiraa sisällä.

Vikke oli mennyt olohuoneen uuden maton kautta sohvalle, ja sitten sänkyyn. Teukka sanoi, että jäljistä kyllä näki, missä oli käynyt. Ensin kuulema huusi Teukka, sitten huusi emäntä, nyt on kuulemma ollut viikon verran hiljaisempaa. Teukka painotti, että koira oli mennyt emännän sänkyyn, eivät ole nukkuneet enää samassa makuuhuoneessa. Sillä lailla se minun ja Hilmankin loppuluisu alkoi, minä se nukuin sohvalla.

Teukka-reppana se ei pärjännyt itsekseen, tahtoi takaisin emännän kainaloon. Sanoi, että kukkia ostaa ja vie Viken koirapesulaan. Minulta meinasi mennä naurusta housut tärviölle.

Sanoin Teukalle, että kyllä minä korvausta vastaan sen Viken pesen. Viime kesänä pudotin meidän Pikun laiturilta. Puhdasta tuli, sain rannassa kiinni ja laitoin mäntysuopaa ja nakkasin vielä kerran järveen.
Teukka kehtasi väittää, että silti Piku haisee tunkkaiselta. Sanoi hellämieli vielä, ettei halua että Vikke nakataan laiturilta järveen. Miten se muka pitäisi pestä? Kotisuihkussa? Ei helskatissa, koko kylppäri kastuu ja tulee homevaurio.

Minä sanoin, että koiran paikka on pihalla, ei sitä haistella tarvitse. Ei meidän Piku edes halua sisälle, parissa tunnissa alkaa läähättämään ja pissaa sisälle. Reinotossut olisi oltava jalassa ympärivuorokautisesti, hiekkaa kantaisi sisälle.

Koirapesula, ja nunnan nännit. Siellä Teukka tänään jonotti Vikke kainalossa Koiramon koirapesulan ovella. Hame päälle ja pehmennys tukkaan. Takuulla maksoi itsensä kipeäksi. Ihme tyyppi. En kyllä ymmärrä. Juuri näin, kun tuli kotiin koiran kanssa, niin oli puhdas, ei kuulu koiran kiiltää. Menivät muuten samaan makuuhuoneeseen emäntänsä kanssa. Mahtoi olla raskas pesulakeikka, heti menivät nukkumaan. Sattumalta huomasin, kiikareilla katsoin niin selvästi näkyi.”